vrijdag 25 december 2009

Help – Hoe kan ik reageren?


U kunt reageren via het reactieformulier en via e-mail. Het e-mailadres vindt u in het volledige profiel.
Uit het vaak privékarakter van uw inhoudelijke reacties blijkt dat het reactieformulier op het blog meer is bedoeld voor algemene opmerkingen over het blog zèlf.
Dat heeft u haarfijn aangevoeld door inhoudelijke reacties per e-mail te versturen. Te meer ook dat op deze manier uw privacy gewaarborgd blijft en zoekmachines uw opmerkingen niet kunnen registreren en verspreiden op het internet.

1 opmerking:

  1. Tijdens het ontstaan van Achmea, de fusiegolf tussen 1994 en 1998, was de toenmalige bestuursvoorzitter ook aanhanger van 'toeval bestaat niet' en 'alles is creatie; dus iedereen creëert zijn eigen werkelijkheid'. Directieleden en high potentials (waar ik toen nog toe behoorde) werd deze filosofie aangeboden in een leergang van 6 maanden. Naast Jung heb ik daar ook Sheldrake ontdekt; een natuurkundige die zich verwonderde over de (met de mechanistische theorie) onoplosbare vraagstukken in de biologie en daarbij quantumfysica en filosofie met elkaar verbond. De hypothese die hij beschrijft heet 'vormende oorzakelijkheid' en gaat er vanuit dat het universum wordt geleid door eigen diepere wetten. Interessant om te lezen, mede in het licht van het Darwin-jaar en de creationisten-discussie, want boeiend uiteengezet en biedt ook weer aanknopingspunten voor psychologische en parapsychologische zaken die mensen (soms) bezig houden.
    Rupert Sheldake, Een nieuwe levenswetenschap, 1983

    BeantwoordenVerwijderen